Netværk.

posted in: Websikkerhed | 0

Netværks-sikkerhed består af nogle vedtaget politikker, for at forebygge og overvåge autoriseret adgang, misbrug, ændring, eller benægtelse af et computernetværk og netværk-tilgængelige ressourcer.

Netværks-sikkerhed involverer godkendelse af adgang til data i et netværk, som styres af netværks-administratoren. Brugere vælger eller tildeles et ID og adgangskode, der giver dem adgang til oplysninger og programmer inden for deres autoritet.

Netværks-sikkerhed dækker over en bred vifte af edb-net, både offentlige og private, som anvendes i hverdagens job; gennemføre transaktioner og kommunikation mellem virksomheder, offentlige institutioner og enkeltpersoner. Netværk kan være private, nogen inden for en virksomhed og andre som kan være åbne for offentlig adgang.

Netværks-sikkerhed bruges i organisationer, virksomheder og andre typer af institutioner. Den mest almindelige og enkel måde at beskytte et netværk på, er ved at tildele det et unikt navn og en tilsvarende adgangskode. Man kan også bruge netkortes Mac-adresse(Netkortes fingeraftryk) Det kan gøre det kun er de Mac-adresser routeren kender, som har adgang på netværket.